Skip to main content

Bedrijf


Welkom bij Loos Plants
Loos Plants in een modern glastuinbouwbedrijf in Oude Wetering. Wij kweken op een oppervlakte van 2,5 hectare jaarrond bloeiende potplanten zoals: Hortensia, Lavendel, Poinsettia en Primula Obconica “ Touche me”. Onze potplanten worden in een 12 CM pot opgekweekt en staan bekend als compacte potplanten.

Loos Plants kweekt zijn potplanten op een milieubewuste manier op en beschikt over een MPS-A keurmerk.

Bedrijf
De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1910. Het bedrijf was toen gevestigd in Roelofarendsveen en er werden bloemen en potplanten gekweekt. In 1960 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie op De Baan 1A in Oude Wetering. In het jaar 1980 is de omslag gemaakt naar potplanten.

In de loop der jaren is het bedrijf gemoderniseerd en ingericht met rolcontainers voor de opkweek van potplanten. Hierdoor kunnen wij de ruimte in de kwekerij zeer efficiënt benutten en worden de werkzaamheden op de kwekerij geminimaliseerd.

Verkoop
Onze potplanten worden verhandeld via de veilingen van Flora Holland. Een gedeelte wordt verkocht aan vaste klanten zoals tuincentra en bouwmarkten door heel Europa. Het andere gedeelte wordt geveild op de veilingklok van Flora Holland in Aalsmaar en Naaldwijk.

Onze vaste transporteur is Hogenboom Transport uit Roelofarendsveen. Hogenboom transport rijdt een aantal keer per dag naar de Flora Holland vestigingen Aalsmeer en Naaldwijk.

Aangesloten bij: